WordPress Seo Eklentisi ve Teknikleri


Açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemi olan WordPress son yıllarda en sık kullanılan web site tasarım ürünüdür. Sitenin yapılandırılması, yönetilmesi ve yayınlanması, seo kriterlerine en elverişli alt yapıya sahip olması birçok işletme tarafından tercih edilmektedir.

Seo dostu alt yapısı ile tüm yöntemlerin kolayca uygulanması, birçok eklenti ile ihtiyacınız olan eksikleri gidermenize olanak sağlamaktadır. Özellikle seo uzmanları tarafından tavsiye edilen wordpress, blog, restoran, hastane, web tasarım ve daha birçok alanda kullanılan temalar geliştirmiştir.

WordPress teması seçerken elbette ki bazı kriterlere dikkat etmelisiniz. Bunlardan birisi, Duyarlı tasarıma sahip olması, diğeri ise hafif temalardır. Eklenti ekledikçe ağırlaşan ve yavaşlayan temalardan uzak durmanız tavsiye edilir.

Seo çalışmalarında büyük kolaylık sağlayan wordpress alt yapısı, aslında bütün işi kolaylaştırmaz. Sadece teknik ve klasik seo kriterlerinde karşımıza çıkar ve en azından atladığımız alanları düzeltebilmemize olanak sağlar.

WordPress En Popüler SEO Eklentileri

All in One SEO Pack = Tüm Seo ayarlarını yapabileceğiniz bir eklentidir.

Yoast SEO = Tüm Seo ayarlarını yapabileceğiniz bir eklentidir.

Imagify Image Optimizer = Resimlerinizi sıkıştırmak ve optime etmek için kullanabileceğiniz bir eklentidir.

Google Analytics for WordPress = Google analytics wordpressi admin panelinden yönetebilir ve gerekli ölçümleri sağlayabilirsiniz.

Contact Form 7 = İletişim sayfalarında sıklıkla tercih edilen formları contact form 7 ile oluşturabilirsiniz.

Google XML Sitemaps = Arama motorlarına varlığınızı bildirmeye yarayan ve hangi sayfaların bulunmasını istiyorsanız Google XML Sitemaps eklentisini kullanabilirsiniz.

Akismet = İçeriklerinize gelen tüm yorumları yönetebileceğiniz bir eklentidir. Bu eklenti sayesinde spam almadan paylaşımlarınıza devam edebilirsiniz.

Wp Super Cache = İnternet sitelerini hızlandırma sıklıkla kullanılan önbellekleme işlemi için bu eklentiyi tercih edebilirsiniz.

WP Touch = Mobil uyumlu bir web sitesine sahip değilseniz bu eklenti ile mobil uyumlu hale getirebilirsiniz.

WordPress Seo Teknikleri

  • WordPress Seo Eklentileri Kullanın
  • Arama motoru Görünürlüğünü kontrol edin, açın
  • Anahtar Kelime Analizi Yapın
  • Siteyi Google Search Console Ekleyin
  • Google Analytics Kullanın
  • Google Sitemap Kurun ve Gönderin
  • Siteyi Tüm cihazlara uyumlu hale getirin
  • Kırık Linkleri düzeltin, temizleyin
  • İçeriklerinizi zengin tutun, kaliteli üretin
  • Backlink alımı yapın, sayfalar arası link verin

Bu eklenti ve teknikler sayesinde çalışmalarınızı daha hızlı yürütebilir ve bu sayede yeni web sitelerinin arama motorlarında daha hızlı yükselmelerini sağlayabilirsiniz. Seo çalışması kapsamında web sitelerin Google adwords yani, reklam alanlarında var olmak da sitenizin bilinirliğini arttırırken, trafik ve etkileşimi de güçlendirir. Her kanaldan sıralama da yükselmeniz için gerekli olan koşulları seo uzmanı takip ve rapor eder, bu sayede eksik kalınan her konuda tekrar iyileştirme yapabilir.

Performans Lab Eklenti Modülleri

Yeni Performance Lab eklentisinin dört modülü vardır.

Eklenti modülleri şunlardır:

WebP Uploads

Yeni yüklenen JPEG dosyalarını daha hızlı WebP formatına dönüştürür. İşlevsellik, WebP için sunucu desteğine bağlıdır.

WebP Support

Bu, sunucunun WebP’yi destekleyip desteklemediğini kontrol eden ve WebP desteklenmiyorsa bir uyarı gösteren bir site sağlığı modülüdür.

Persistent Object Cache Health Check

Nesne önbelleğe alma kullanımını önerebilecek bir site sağlık denetimi modülü. Nesne önbelleğe alma, sitenin yanıt vermesi için geçen süreyi hızlandırmanın bir yoludur, veritabanı yükünü azaltmaya yardımcı olur ve site ziyaretçileri için web sitesini hızlandırır.

Audit Enqueued Assets  (Sıraya Alınmış Varlıkları Denetle)

Ana sayfada sıraya alınmış CSS ve JavaScript dosyalarının denetimini sağlar. Bu, web sitesini yavaşlatabilecek gereksiz CSS ve JavaScript dosyalarını belirlemeye yardımcı olur.

Eklentiyi İndirmeli misiniz?

Eklenti indirme sayfası, eklentinin test edildiğini ve yayındaki bir web sitesinde kullanılmasının uygun olduğunu belirtiyor.

Modüllerden en az üçü deneysel olarak etiketlenmemiş ve hepsinin kararlı olduğu ve muhtemelen bir siteyi bozmayacağı düşünülse de, eklentinin asıl amacı yayıncılara modüller doğrudan entegre edilmeden önce geri bildirim sağlama fırsatı sunmaktır.

WordPress web siteleri için en iyi uygulama şekli, önce bir test sitesine yeni eklentiler eklemek ve ana web sitesini güncellemeden önce orada test etmektir.

Başka bir en iyi uygulama şekli, eklentiyi yüklemeden önce web sitesinin yedeğini almaktır. Yedekleme, eklentinin beklenmedik bir şekilde başka bir eklenti veya temayla çakışması durumunda web sitesini orijinal sürümüne geri döndürmeyi kolaylaştıracaktır.

Resmi WordPress Duyurusunu Okuyun
Performance Lab eklentisi yayınlandı

 

Performance Lab Eklentisi İndirme Sayfasını ziyaret edin
Performans Lab

Yorumlar kapalı

WhatsappTelefon