Websitenize içerik yayınlarken, başkalarının içeriğinizi kopyalayıp web sitelerinde aynı şekilde yayınlama şansı vardır.
Birçok kişi bunun sonuçlarını bilmeden yapar, ancak olan yine de sizin web sayfanıza olur.
Google’dan Gelen Trafiği ve Sıralamayı Kaybedersiniz!
Google, her dönem algoritmalarını güncellemekte ve bir insan gibi düşünmeye başlamakta.
Bazen, başkaları blogunuzdan bir şeyler kopyalayıp kendi web sitelerinde yayınladığında, kopyalanan web sayfaları orijinal içeriğinizden daha yüksek sıralama alır..
İçeriğinizin başkaları tarafından da kopyalandığını gördüyseniz, bu yazıda Google’a nasıl raporlayabileceğiniz konusunda sizi bilgilendireceğiz.
Kopyalanan bu sayfaları bildirdiğinizde Google, sayfayı arama sonuçlarından kaldırır ve orijinal sıralamanıza geri dönersiniz . BlogSpot / Blogger platformunda bulunan içeriği bildiriyorsanız, Google bu kopyalanan içeriği siler.
Deneyimlerime göre, isteğinizi işlemek Google tarafından yaklaşık 2-10 gün arasında sürüyor.
(Not: Google’ın BlogSpot / Blogger bloglarını silme yetkisi olsa da, kendi kendine barındırılan WordPress blogları için, yalnızca Google’ın web aramasından kaldırmayı bildirebilirsiniz. Bu blogu tamamen silmek için web’e bir DMCA bildirimi göndermeniz gerekir.)
Websitenizden kopyalanan içeriği bulun:
Web sayfalarınızdan kopyalanan içerikleri bulmak için kullanabileceğiniz Grammarly ve Copyscape gibi birçok hizmet vardır. Ya da blog yayınınızdan bir satır alıp tırnak işaretleri içeren bir Google araması yapabilirsiniz.
Örnek:
Google’a gidin ve arama yapın (tırnak işaretleri ile)
“Ya da blog yayınınızdan bir satır alıp tırnak işaretleri içeren bir Google araması yapabilirsiniz”
Kopyalanan İçeriği Google’a Bildirme:
Öncelikle, kopyalanan içeriğinizi belirledikten sonra Google DMCA sayfasına gidip “Yasal Bir İstek Gönderme” yi seçmeliyiz.

“Google Web Arama”
Bu durumda, örnek olarak “Google Web Arama” yı seçiyorum, çünkü içerik diğer web sayfaları tarafından kopyalanıyor.

Şimdi, diğer seçenekleri kendinize uygun şekilde seçebilirsiniz.
Sonraki sayfada şu seçenekleri belirleyin:
Google Ürünleri: Blogger / BlogSpot
Sebep: Telif hakkımı ihlal edebilecek içerik buldum.
Telif hakkı: Evet, telif hakkı sahibiyim veya ihlal edildiği iddia edilen özel bir hakkın sahibi adına hareket etme yetkim var.
Söz konusu çalışma: Diğer.
Bu seçenekleri seçtikten sonra, sizi bu sayfaları içeriğinizi kopyalayan BlogSpot blogundan raporlayabileceğiniz bir sayfaya götürecek bir form bağlantısı verecektir.
Not: Kopyalama web sitesi BlogSpot değilse, ilk seçenek olarak “Web Araması” nı seçmelisiniz.Bunun için buraya tıklayabilirsiniz.
Şimdi formu doldurun ve tüm kopyalanmış bağlantıları bildirin. Birden çok bağlantıyı bildirmek için tek bir form kullanabilirsiniz.
Göndermeden önce isteğinizi tekrar kontrol edin.
Her şeyi yeniden kontrol etmek biraz zaman alabilir, ancak bu en iyi sonucu verir. Birkaç gün içinde kopyalanan tüm içeriklerden kurtulur ve çalınan trafiğinizin tamamını geri alırsınız.
Bu bloglar (otomatik RSS içerik oluşturulan bloglar) sayfalarında AdSense kullanıyorsa, bu bağlantıyı izleyin ve telif hakkı ihlali için Google AdSense ekibine bildirin. Bu, spam göndericiye AdSense hesaplarının kullanımına mal olacaktır.
Şimdiye kadar, son birkaç gün içinde yüz bağlantı kaldırdım ve kayıp trafiğimin bloguma geri geldiğini görebiliyorum (özellikle bu tür kopyala yapıştır blogcular tarafından çalınan anahtar kelimeler için).
Daha önce, bu tür yayınları Google’a bildirmekle hiç uğraşmadım, ancak şimdi bu tür kopyalanan tüm içerikleri Google’a bildirmek her zaman iyi bir fikirdir. Siz de emek verip kendi yazdığınız makaleler için aynı işlemleri yapabilirsiniz.