Google seo teknikleri, seo çalışması yürüten tüm seo uzmanlarının güncel olarak takip ettiği konulardan birisidir. Her zaman daha dinamik web sitelerinin, daha verimli içeriklerin Google gözünde değerli olduğunu hepimiz biliyoruz.
Arama motorunun istediği her şeyi yerine getirmek, yani tüm prosedürleri uygulamak elbette ki büyük bir avantajdır. Ancak sürekli gelişen algoritmaları takip etmek ve her an değişikliklere hazır olmak bu bağlamda oldukça önemlidir.
Bunun için güncel seo tekniklerini sizler için derledik. Sürekli gelişen dijital dünyaya bir de bu pencereden bakın.
Google Seo Teknikleri
- Kaliteli Domain ve Hosting
- Kullanıcı Deneyimine sahip tema, yada tasarım
- Tüm güvenlik ekipmanları, SSL Sertifikası
- Site İçi Seo
- H1,H2, H3… Etiketlerin kullanımı
- Görsel optimizasyonlar
- Kaliteli, özgün ve bilgilendirici içerik
- Resim alt etiketler
- Site Dışı seo
- Kaliteli Backlink
- Yorum hizmeti
- Url Bırakma
- Sosyal medyayı aktif kullanım
- Kampanya ve duyurular hazırlama
- Dijital Pazarlama
- AMP, UX, UL ve Responsive Tasarım
- Google Adwords
- Google Search console
- Google analytics
- Site haritaları
- Robots.txt
Google seo teknikleri başlıkları, gerekli çalışma şablonlarını listeledik. Elbette bunlar daha fazla detaylandırılabilir ve çoğaltılabilir. Ancak güncel seo teknikleri ile start vereceğiniz seo çalışması yüksek verim sağlayacaktır.
Kaliteli Domain ve Hosting
Domain seçerken verdiğiniz hizmet ile alakalı alan adı almanız sizlere artı kazandıracaktır. Doğrudan aratılan öbek ile ilişkilendirilecek sayfalar sizi bir adım öne iter. Domain uzantılarınız .com, .com.tr, .net, .org gibi uzantılara sahip olması büyük avantajdır.
Hosting alımlarınız da hızlı bir firma ile sitelerinizi barındırmayı tercih edin. Kullanıcı deneyiminde en önemli faktör hızlı açılan sayfalardır. Trafik, ziyaretçi ve barındırma özelliklerine ayrıca dikkat edin.
WordPress Tema & Özel Yazılım
Eğer hazır bir tema kullanacaksanız, bunun mutlaka kullanıcı deneyimine sahip olması gerekir. Arayüz ve kullanıcı deneyimi olan tema özellikle wordpress alt yapılıysa geriye sadece seo tekniklerini kullanmak kalır. Bildiğiniz üzere seo alt yapısıyla entegre çalışan wordpress temaları günümüzde pek çok sektör tarafından tercih ediliyor.
Eğer özel web tasarım ve yazılım ile bir web sitesi inşa ediyorsanız bunun için de UX ve Ul tasarımlara uygun şekilde kodlanması, javascript ve css gibi kodlarla birlikte hazırlanması seo için doğru olacaktır.
SSL Sertifikası
Google tasarım, içerik ve kullanıcı deneyimine önem verdiği gibi güvenlik sorunlara da son derece titizlikle yaklaşmaktadır. SSL sertifikası sahibi olun. SSL sertifikası bulunmayan web siteleri güvenli değil uyarısı verir ve ziyaretçi kaybetmenize neden olur.
H Etiketlerin Kullanımı
H1, h2, h3… etiketleri içerikleri boğmadan kullanın. Başlık ve alt başlıklara dikkat etmeli, doğru sıralama ile kullanmaya özen göstermelisiniz. Örneğin ana başlığınız H1, Alt başlığınız H2 ve diğer alt başlıklarınız H3, H4 şeklinde ilerleyebilir. Google gibi tüm arama motorları H etiketlerini önemser, ihmal etmeyin.
Görsel optimizasyonlar
Resimlerini optimize edin. Büyük boyutlara sahip görseller sayfa açılış hızını büyük oranda düşürür. Onları sıkıştırın ve optimize edin. Ayrıca her resmin mutlaka alt açıklaması olduğuna dikkat edin. Aratılan kelime belki de sizin resminizle alakalıdır. Google görseller, bu resmi direkt kullanıcıya sunabilir.
Kaliteli İçerik
Seo çalışması demek kaliteli ve özgün içeriklerin hazırlanması, doğrudan kullanıcıya iletilmesi, rakibinden daha iyi bir makale hazırladığının göstergesidir. İçerikleriniz mutlaka bilgilendirici, en az 1000 kelime, anahtar kelime içeren, linklemede bulunabileceğiniz ve elbette özgün olmalıdır. Kopya içerik spam olarak algılanır ve sayfanıza hiçbir getirisi olmaz.
İçerik her şeydir. İçerikleriniz ne kadar çok, ne kadar bilgilendirici, ne kadar farklı olursa Google bunu hemen fark edecek ve sizi üst sıralara çıkaracaktır.
Site Dışı Seo
Site dışı seo içerisinde birçok elemanı barındırır. Backlink, yorum, Url bunlardan bazılarıdır. Site içi seonun tamamlanmasının ardından site dışı seo çalışmasına başlayabilirsiniz. Site dışı seo çalışmalarında kaliteli üreticiler ile işbirliği kurmanız gerekmektedir.
Kaliteli Backlink
Kaliteli backlink elbette kaliteli web sitelerinden geçer. Otoritesi yüksek web siteleri ile işbirliği içinde olmak onlara bağlantı vermek ve almak site randımanını arttırır ve referans gösterilen bir site olarak sıralamanızı iyileştirir.
Yorum Hizmeti
Blog, forum ve benzeri siteler de firmanızın ve markanızın bilinirliğini arttırmak adına yorumlarda bulunabilir, aynı şekil olumlu yorumlar almanız seo çalışması için değerlidir. Yüksek geri dönüş ve benim işletmem yorumları Google için altın değerindedir.
Url Bırakma
Yine kaliteli adreslere yorum yaparken sitenizin Url’sini paylaşabilir organik trafikçi çekebilirsiniz.
Sosyal Medya Kullanımı
Markanızı sosyal medya kanalları üzerinden bilinir hale getirin. Sürekli kaliteli içerikler paylaşın, takipçi sayılarınızı arttırın. Çeşitli kampanya ve indirimler düzenleyin bu olumlu yönde web sitenize trafik kazandıracak ve güncel seo kriterlerine uyacaktır.
AMP, UX, UL ve Responsive Tasarım
Sitenizi inşa ederken kullanıcı odaklı çalışmalar yürütün, mobil, tablet ve telefona duyarlı şekilde hazırlanan web siteleri oluşturun. Amp ile mobil hızınızı arttırın ve seo çalışması için tüm bu kuralları hazır hale getirin.
WebMaster Araçlarını Kullanın
Google bizlere sunduğu tüm ücretsiz webmaster araçlarına hakim olun, Adwords, console, analytics ve diğerleri. Aktif olarak kullanacağınız bu araçlar size çeşitli uyarılarda bulunacaktır. Onlara dikkat edin ve yerine getirin.
Sitemap.xml ve Robots.txt Dosyaları
Sitemap.xml ve robots.txt dosyalarına sahip olun. Google istemediğiniz içeriklere erişmesini engelleyin. Doğru indexleme ile Seo çalışmalarında verim kazanın. İstediğiniz tüm alanlara arama botlarını sokabilmek için ise sitemap sahibi olun. Böylelikle Google gözünden kaçabilecek her noktayı ona bildirebilirsiniz.